Zeleninový kuskus
11.02.2014 19:01
Zeleninový kuskus

1 ½ šálky kuskusu, najlepšie celozrnného
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička kurkumy
1 lyžička soli
2 stredne veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
1 vrchovatú šálku natenko nakrájanej kapusty
1 stredne veľká červená repa, olúpaná a na kocky nakrájaná
1 žltá paprika
1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na plátky
1 ½ šálky uvareného alebo sterilizovaného cíceru
1 ½ šálky nakrájaných paradajok
2 lyžičky čerstvého zázvoru
½ lyžičky rasce
Koriander podľa chuti
Kuskus v sklenenej miske zalejte horúcou vodou, zakryte a nechajte stáť cca 20 minút. Potom vidličkou premiešajte a pridajte kurkumu, soľ a nechajte bokom.
Na olivovom oleji udusíme cibuľku a pridáme aj kapustu. Akonáhle zmäknú, pridáme ďalšie ingrediencie. Privedieme k varu, znížime teplotu a za občasného miešania varíme 15 až 20 minút. Ak potrebujete, pridajte vodu, no konzistencia by mala byť vlhká alebo nie polievková. Zeleninka tak bude ľahká a pevná zároveň.
Na tanieri si dochuťte petržlenovou vňaťou, opekanými mandľami alebo sušenými marhuľami.
Dobrú chuť.
—————
Späť