Pečená zelenina s kuskusom a prídavkom mäsa

11.02.2014 19:11

Pečená zelenina s kuskusom a prídavkom mäsa


Čo budeme potrebovať: baklažán, paradajky, papriku, cibuľu, cesnak alebo rôzne iné druhy zeleniny... šampiňóny, olivový olej, bylinky, kuskus, soľ

Postup: Najprv si spravíme revíziu chladničky a komory a vyložíme si všetku zeleninu ktorú doma máme, prípadne ktorú chceme použiť... výborná je cuketa, hokaido a všetky tekvice vhodné na pečenie, samozrejme môj obľúbený baklažán, ten si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť, potom ho umyjeme a dáme do zapekacej misky, pridáme nakrájané paradajky, papriku, cibuľu, cesnak... osolíme, posypeme korením a bylinkam... ja kombinujem sušené s čerstvými bylinkami, teraz som použila tymián, estragón, petržlenovú vňať, máličko koriandru a kmín... zalejeme celkom výdatne olivovým olejom, premiešame a dáme piecť na 180°C na 45-50 minút v závislosti od toho koľko zeleniny pečieme. Asi 15 minút pred koncom som ešte pridala malé šampiňóny a pripravíme si kuskus, čo je veľmi jednoduchá a rýchla záležitosť... do vhodnej misky dáme kuskus, osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1:1 zakryjeme a necháme spariť asi 15 minút. Nemiešame. Potom kuskus odokryjeme a vidličkou našuchoríme a je hotovo.

—————

Späť